Shiatsu terápia

 

A shiatsu (siacu) terápia a Hagyományos Kínai Orvoslás és a nyugati oszteopátiás orvoslás alapjaira felépített gyógyítási rendszer. A kezelés folyamán sok nyújtó és lazító technikát alkalmaz, valamint jellegzetessége a testet behálózó energiapályákon (meridiánokon) és akupunktúrás pontokon végzett tenyér- és ujjnyomás. A kezelés alatt nagyon fontos az érzékelés és az érintés, melyek segítségével megvalósul egy szavakon túli kommunikáció az emberek között, ami elősegíti a felszabadultságot és a kiegyensúlyozottságot a mindennapokban. A kezelés az egész testet, mint egységes rendszert érinti és egy kényelmes matracon, általában ruhában történik.

A shiatsu terápiás módszere a betegségek, tünetek kialakulásához vezető elsődleges okot igyekszenek megszüntetni.

Figyelembe veszi, hogy a bennünk lejátszódó folyamatok, betegségek nem köthetők csupán a test egyetlen összetevőjéhez, hanem minden folyamat több szinten játszódik le a testben és ezek a szintek folyamatosan hatással vannak egymásra és kapcsolatban vannak egymással. Ezek lehetnek a csontok, inak, izmok, pólyák, meridiánok, csakrák és az aura rendszerei. Ezekkel a rétegekkel való munka és az itt létrehozott változások integrálása teszi tartóssá és hatásossá a kezeléseket.

A shiatsu-terápia a Hagyományos Kínai Orvoslás mellett a szervezet anatómiai felépítésének, kapcsolódásainak és egymásra-hatásainak megfigyeléseit alkalmazó módszereket is alkalmaz, amelyeknek az alapja az oszteopátiás orvoslás. Ehhez tartozik a izmok, ízületek, a kötőszöveti rendszer, a kranioszakrális rendszer és a belső szervek rendszerének kezelése.

Ezen módszerek összessége megteremt egy több szinten használható, multidimenzionális kezelési rendszert.

A terápia szükség szerint étkezési és életmód tanácsadással, moxa, köpöly, fülakupunktúrás és gyógynövény terápiával is kiegészül. Tartós változást általában 4-6 kezeléssel lehet elérni, amelyek kúraszerűen, heti rendszerességgel történnek.

Kismamáknak is kifejezetten ajánlott a normál lefolyású várandósság bármely szakaszában. Támogatja és erősíti az anyukát, csökkenti a kellemetlen tüneteket (pl. hányinger, émelygés, hát és derékfájdalmak) valamint a szülés előtt, alatt és után is segítséget nyújt.

Időpontegyeztetés: Jászberényi Éva 06-30/686-2463 (Budapest)

 

 

Share